top of page
WenW front page.jpg

DE ONDERNEMERS

 

Willem van der Kooi, opgegroeid in de Gelderse Achterhoek en als werktuigbouwkundige afgestudeerd aan de Universiteit van Twente en zijn vrouw Wilma van der Kooi, uit een ondernemersfamilie in Katwijk aan zee, zijn de eigenaren van het landgoed in ontwikkeling Gienderwijte.

 

Begin jaren ’90 is Willem met zijn toenmalige werkgever meeverhuisd naar de Belgische grens. Zoals dat vaker gaat in verhalen over een nieuw avontuur, stuitte Willem bij toeval op een wel heel mooi stukje Brabant. En avonturen ga je het liefst met z’n 2en aan, dus verhuisde Wilma niet veel later ook naar Nispen.

 

De werkgever werd ingeruild voor een eigen bedrijf en stukjes aangrenzende grond werden een mooie aanvulling. Een passie voor bijzondere natuur en wilde dieren werd geboren. Toen in 2011 de mogelijkheid zich voordeed om de omliggende weilanden er bij te betrekken, wisten Willem en Wilma gelijk dat dit de plek zo bijzonder kon maken dat ze deze kans niet mochten missen. Een zoektocht van 11 jaar naar de sleutel om alles tot één geheel te maken volgde, met een bijzonder plan als resultaat.

idee2A.png
de natuur2.png
zonnepark2a.png
bottom of page